Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon ogórkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 sztuka
białe wino 1 l
cukier puder 100 g
skórka z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon ogórkowy

Ogórek obrać, pokroić w cienkie plasterki, posypać cukrem i skórką otartą z cytryny. Pod przykryciem wstawić na 1 godz. do lodówki. Następnie zalać winem i jeszcze przez 2 godz. trzymać w lodówce. Odcedzić, dolać bardzo ochłodzoną wodę sodową i podać na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak