Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany groszkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
masło 10 dag
sól
groszek zielony 25 dag
śmietana 2-3 łyżki
sól
pieprz
cielęcina 15 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany groszkiem

Zielony groszek odsączyć, wrzucić do gorącej, osolonej wody wymieszać i gotować, wyjąć, przetrzeć przrz sitko i połączyć z cielęciną. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną. Kurczaka umyć, osączyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i napełnić farszem. Zaszyć, włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem, obłożyc plastrami masła, wstawić do gorącego piekarnika. Kurczaka piec 1 godzinę, polewając masłem i wytrąconym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak