Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony kremik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 sztuki
śmietana 30% 1 szkl
jajko 1 sztuka
cukier puder trochę
cynamon trochę

Przepis i sposób przygotowania na: smażony kremik

1. Żółtka ubić z kremówką na sztywną masę.Na blaszce wysmarowanej masłem rozprowadzić cienką warstwę kremiku.Wstawić do słabo nagrzanego; piekarnika (160”C) i piec przez 30 min. Wyjąć, wystudzić. Pokrajać w kwadraty, posmarować każdy jajem, smażyć w maśle.Posypać cukrem pudrem i cynamonem. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak