Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z bananów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 3 szt
twaróg 20 dag
jaja 3 szt
cukier 3 łyżki
masło roślinne 1 łyżka
rum 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z bananów

Surowe żółtka, utrzeć z cukrem na pulchną pianę, porcjami dodawać po łyżce przetarty twarożek. Pianę z białek ubić na sztywno i dodać do powstałej masy, delikatnie wymieszać. Banany obrać ze skóry, przekroić wzdłuż i przesmażyć na roztopionym maśle. Po krótkiej chwili przełożyć banany do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, skropić rumem. Na banany wyłożyć masę serową i wstawić do gorącego piekarnika. Zapiekać 25 minut. Gorące podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak