Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina po nantejsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
grejfrut 2 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
pietruszka 1 gałązka
cukier
sól
pieprz
wino wytrawne 1 kieliszek
cielęcina 1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina po nantejsku

Cielęcinę umyć, pokroić na płaty i zbić lekko tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, posolić, oprószyć pieprzem i wstawić do chłodnego miejsca na 1 godzinę. Rozgrzać olej i zrumienić mięso, przełożyć do rondla, dodać masło i drobno pokrojoną cebulę, skropić winem i dusić na małym ogniu 30 minut. Następnie dodać szczyptę cukru, soli, pieprzu i sok z grejpfruta i dalej dusić. Mięso podawać udekorowane cząsteczkami grejpfruta i gałązkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak