Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy aginy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 300 g
białko 7
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy aginy

Białka ubijamy na sztywną pianę, najlepiej trzepaczką. Dodajemy szczyptę soli by piana była sztywna. Następnie powoli dosypujemy małymi ilościami cukier puder. Ubijamy. Gdy juz składniki nam się połączą przelewamy ubitą pianę do szprycy. Na blaszce układamy papier do pieczenia i wyciskamy śmietanę. Pozostawiamy odstępy ok. 2 cm pomiędzy bezami. Suszymy w nagrzanym piekarniku około 2,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 29.04.2012 06:29
dobre
aginaa 16.11.2011 11:56
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak