Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik migdałowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 100 g
gorzka czekolada 100 g
cukier 5 łyżek
jajko 4
żółtko jajek 3
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik migdałowy

Migdały zalewamy gorącą wodą. Moczymy około 15 minut i zdejmujemy z niach skórkę. Następnie rozgniatamy je lub rozdrabniamy rozdrabniaczem. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na biały puch. Następnie łączymy z roztopioną gorzką czekoladą oraz migdałami. Dodajemy ubite na na sztywną pianę białka. Mieszamy. Blachę smarujemy masłem i przelewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak