Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki pod pieprzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5
cukier 6 łyżek
dżem 1/2 słoiczka
kremówka 100 ml
woda 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki pod pieprzynką

Przygotowyjemy słodki syrop : gotujemy wodę wraz z cukrem. Następnie gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Następnie wkładamy owoce do przygotowanego syropu. Kolejno Gruszki wyjmujemy i miejsca po wydrażonych nasionach wypełniany dżemem. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę i dekorujemy nią gruszki, przykrywając je.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 23.11.2012 18:09
szkoda że bez fotki
cukiereczek 03.05.2012 07:44
mniam
edyta44 06.03.2012 08:43
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak