Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 500 g
oliwa 30 ml
koncentrat pomidorowy 60 ml
rodzynki 50 g
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z rodzynkami

Śledzie moczymy całą noc. Na następny dzień przepłukujemy pod zimną wodą. Następnie posypujemy sparzonymi rodzynkami i obsypujemy posikaną drobną natką pietruszki. Kolejno polewamy oliwą wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Odstawiamy takie filety śledziowe do lodówki. Odstawiamy w chłodne miejsce, najlepiej do lodówki na kilka godzin. Polecam.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.05.2012 07:43
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak