Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny gulasz z papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
pomidory
papryka
chrzan tarty
cebula 3 szt
sól
pieprz
kasza manna

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny gulasz z papryką

kaszę gotujemy w osolonej wodzie ,mięso kroimy w kostkę.smażymy na rozgrzanym oleju około 10minut,doprawiamy solą,pieprzem.
cebulę obieramy,siekamy i dodajemy do mięsa,podlewamy małą ilością wody,dusimy aż mięso będzie miękkie.Dodajemy chili chrzan,mieszamy,dusimy jeszcze 10minut.Podajemy z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak