Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w czosnkowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak - udka 5 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 do smaku
Kurczak panier do drobiu Prymat 1 opakowanie
masło 1 kostka
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w czosnkowej panierce

udka z kurczaka dzielimy na udko i podudzie, mieso obtaczamy w przyprawie kucharek, posypujemy przyprawa do kurczaka i odrobina czosnku granulowanego .
do panierki dosypujemy sporo czosnku granulowanego , lub czosnku suszonego w platkach i panierujemy udka.
blache smarujemy masłem, ukladamy kurcaka skóra do góry, co kilka kawalkow wkladamy kawalek masla (2x2 cm)
calosc smarzymy w piekarniku w tem. ok 160 stopni przez pol godziny, jednak te wartosci sa przykladowe bo to zalezy od wielkosci udek i rodzaju piekarnika. trzeba sprawdzac by panier sie nie spalal a, zrobil chrupiacy , a przed zakonczeniem smazenia najlepie sprawdzic (jedzac :) czy udka nie sa surowe.
uwaga : podczac smarzenia nie mieszamy , przekladamy miesa. smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak