Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
mleko 1,5 szkl
czekolada 7 dkg
jaja 4 szt
masło do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet czekoladowy

Dwa żóltka utrzeć z cukrem i wymieszać z mąką. Postawić na małym ogniu i ciągle mieszając dolewać gorące mleko z rozpuszczoną w nim czekoladą. Gotować do zgęstnienia. Następnie ostudzić dodać pozostałe żółtka, wymieszać. Z białek ubić pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać, wypełnić formę i zapiekać 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak