Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina chlebowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 30 dag
Goździki całe Prymat 2 szt
cynamon 1 szt
jaja 8 szt
masło 1 łyżka
cukier 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina chlebowa

Chleb najlepiej razowy cienko pokroić i ususzyć w piecu żeby się zrumienił a po wyjęciu utłuc na mąkę ubić żółtka z cukrem wsypać tę mąkę z chleba dodać goździki i cynamon wlać łyżkę masła topionego i pianę z białek wymieszać wszystko razem wlać do rondla wysmarowanego masłem i wysypanego bułką wstawić do pieca na pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak