Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLacek wiedeński

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 6 dag
cukier 14 dag
jaja 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżka
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: PLacek wiedeński

Masło utrzeć z cukrem i jajkami dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na końcu dać do ciasta ubitą na sztywno pianę. Połowę ciasta wyłożyć na blachę posmarować upieczonymi jabłkami i przykryć resztą ciasta. Posmarować placek stopionym masłem i upiec na zloty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak