Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tania pyszotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń waniliowy 2 opakowanie
cukier 2 łyzki
jaja 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tania pyszotka

Jabłka obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i ułożyć w wysmarowanej masłem tortownicy. Całe jaja i cukier ubić do białości. Do ubitych jaj dodać budynie i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na jabłka do tortownicy. Piec około 35 minut. Można podać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 17.11.2011 09:06
wczoraj wypróbowałam ten przepis - nie miałam budyniu waniliowego, więc zastąpiłam go czekoladowym, a zamiast jabłek dodałam rodzynki namoczone w rumie - i wyszedł mi supersmaczny murzynek - polecam to ciasto... w różnych wariantach
Joanna108
Joanna108 16.11.2011 13:38
praktycznie zawsze można go zrobić, bo składniki są w każdej kuchni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak