Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 40 dag
tłuszcz 15 dag
żółtko jajek 3 szt
budyń 1 opakowanie
cukier 3 łyżeczka
jagody 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z jagodami

Z mąki tłuszczu i żółtek zagnieść ciasto i upie. Jagody zagotować dodać 3 łyżki cukru do wrzących jagód wlać rozmieszany z wodą budyń lekko przestudzić i wylać na upieczony jeszcze ciepły placek wstawić do lodówki do zakrzepnięcia owocowej polewy. Aby owoce nie wylewały się należy wokół ciasta zrobić podwyższony brzeg z pergaminu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak