Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

awokado 4
sok z cytryny
śmietana szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
krewetki w sosie własnym puszka
sól, pieprz
mleko gorące 2 łyżki
zielenina
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane awokado

Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości wody, gdy napęcznieje rozprowadzamy w gorącym mleku i mieszamy, ąż się rozpuści. Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestki i delikatnie wyciągamy miąższ,miksujemy z dodatkiem soku z cytryny, soli,pieprzu, bazylii i łyżki śmietany. Pozostałą śmietanę lekko ubijamy i łączymy z żelatyną, oddajemy do musu wraz z krewetkami i napełniamy miseczki owocu. Porcje wstawiamy na ok 1h do lodówki. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak