Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi mazowieckie

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 4 szklanki
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
oliwy z oliwek 2 łyzki
kaszy gryczanej 100 g
cebula biała 1 szt
suche kiełbasy2 2 szt
boczek wędzony 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi mazowieckie

Mąkę mieszamy z solą, oliwą i jajkiem. Dodajemy wodę na wyczucie i wyrabiamy . Odstawiamy na 30 minut, aby ciasto odpoczęło. Kaszę gotujemy na sypko. Boczek, cebulę i kiełbasę kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju. Mieszamy razem z kaszą. Ciasto wałkujemy i wycinamy kółka. Na środku układamy farsz i lepimy na brzegach. Wkładamy do gotującej wody i wyjmujemy gdy wypłyną. Podajemy posypane przesmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.12.2016 13:52
z chęcią bym spróbowała
Jolanta40 14.03.2012 19:39
polecam :)
Agiatis 13.03.2012 17:32
Uwielbiam!!!
Jastinka 04.01.2012 08:11
ciekawe
Jolanta40 09.12.2011 22:31
kasza jest smaczna i zdrowa, warto się do niej przekonać
foczka-ks 08.12.2011 11:36
ale proporcje odpowiednie, więc kasza moze byc
msmariusz 08.12.2011 11:34
może być dobre
kasiazur 18.11.2011 09:43
wszystko ok ale ta kasza...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak