Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po macedońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
wędzony boczek 10 dkg
śmietana 1 szkl
pęczek szczypioru
pieczywo tostowe 4 kromki
musztarda 1 łyżka
sól,pieprz,mielona papryka do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po macedońsku

Kurczaka natrzeć do smaku papryką, pieprzem i solą. Wstawic go na 30 min do lodówki. Usmażyć pokrojony boczek, dodać usmażone na oleju grzanki i pokrojony szczypiorek. Doprawic solą i pieprzem. Na konied dodać śmietanę i musztardę. Nadzienie włożyć do środka kurczaka. Pieć 1h p piekarniku w temp 180 stopnni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 30.08.2010 10:42
uwielbiam dania z kurczakiem
Dorota71 30.08.2010 10:03
mniam mniam super przepis
Dorota71 30.08.2010 10:03
mniam mniam super przepis
Emilia22 30.08.2010 09:41
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak