Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt makowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mleko 2 szkl.
mak 1 szkl.
cukier 1 szkl.
jajko 8 szt.
cukier waniliowy
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt makowy

mak sparzyć przegotowanym mlekiem odcedzić i zemleć,żółtka ubić z cukrem na puszystą masę dodać mak,ubitą pianę z białek,tartą bułkę i cukier waniliowy dokładnie wymieszać i wylać do wysmarowanej tortownicy następnie upiec w temp.180st.ok.30min.po wystudzeniu przekroić biszkopt na placki i przełożyć kremem dowolnym schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.08.2012 09:26
fajny
Motorek 16.11.2011 11:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak