Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort serowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 2szt
masło kostka
cukier puder 2szklanki
żółtko jajek 5szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3łyżki
mleko ugotowane pół szklanki
kakao 2łyżki
Biszkopty opakowanie
galaretka opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy

Masło, cukier i żółtka utrzeć. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej przegotowanej wody a następnie dolać do niej mleko. Gdy wystygnie, wlać do utartego masła, dokładnie wymieszać, dodać serki i znowu wymieszać. Mąkę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Biszkopty ułożyć w tortownicy, nałożyć na nie białą masę, potem ciemną, na wierzch wylać galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 16.11.2011 10:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak