Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierścień

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2torebki
sok z brzoskwiń 2 i 1/4 szklanki
serek homogenizowany 25dag
cukier pół szklanki
skórka z cytryny łyżeczka
skórka z pomarańczy łyżeczka
olejek rumowy 1,5łyżeczki
chude mleko w proszku pół szklanki
sok z cytryny 2łyżki
brzoskwinie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierścień

Namoczyć 2/3 żelatyny w soku owocowym, podgrzać i mieszać aż się rozpuści. Wlać do miksera, dodać serek, cukier, skórki i olejek rumowy. Zmiksować wlać do miski i oziębić. W osobnej misce zmiksować mleko w proszku z wodą i sokiem z cytr. dodać rozpuszczoną w małej ilości wody pozostałą żelatynę i wymieszać na jednolitą masę. Wlać do okrągłej formy, wstawić do lodówki aż zastygnie. Wyłożyć obie masy na talerz i udekorować brzoskwiniami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 16.11.2011 10:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak