Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GALARETA WIEPRZOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nogi wieprzowe 3 szt
golonko
jarzyna
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: GALARETA WIEPRZOWA

Nogi wieprzowe i golonko dobrze oczyścić i ugotować z dodatkiem jarzyn do miękkości.Dodając ziele,liść laurowy,sól i pieprz.Mięso wystudzić,obrać,pokroić.Wywar przelać przez sitko.Do miski dajemy pokrojone mięso jarzynę i zalewamy wywarem.Gdy galareta się zetnie przekładamy na talerz,dekorujemy według uznania.PYSZNOŚCI!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 31.08.2013 09:36
super Ci wyszła
kate.500 11.06.2013 08:19
smaczna galareta
ben-ka 20.04.2013 10:07
pyszności zrobiłaś.
anemon 18.04.2013 13:34
Bardzo dawno nie robiłam, a szkoda.
IKrakowianka 28.05.2012 21:41
bardzo lubię taką galaretę :)
Pacia 28.01.2012 08:04
wol? galaretk? z kurczaka-ale Twoja wygl?da ?adnie
junox 31.12.2011 17:28
pyszna
Grażyna13 18.12.2011 10:07
Uwielbiam :)
smakowita 22.11.2011 21:43
lubię
barbara11561 20.11.2011 20:42
świetna
smakoszek 17.11.2011 19:46
pyszna galaretka
mariolamd 15.11.2011 22:11
do tego dużo octu i mmmm...niebo w gębie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak