Sledzie w oleju i ziołach

Sledzie w oleju i ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
  • olej

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namoczyc na noc, obrać ze skóry. Liść laurowy pokruszyć, wymieszać z pieprzem, majerankiem, papryką i gałką muszkatołową. Cebulę obrać. Jedną pokroić w plastry, drugą posiekać i zeszklić na oleju. Z cytryny wycisnąc sok. Czosnek obrać, posikać. Śledzie i swieża cebulę ułożyć w naczyniu, przesypując przypawami zalać olejem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat