Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledzie w oleju i ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 500 g
cebula 2 szt
cytryna 1 szt
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sledzie w oleju i ziołach

Śledzie namoczyc na noc, obrać ze skóry. Liść laurowy pokruszyć, wymieszać z pieprzem, majerankiem, papryką i gałką muszkatołową. Cebulę obrać. Jedną pokroić w plastry, drugą posiekać i zeszklić na oleju. Z cytryny wycisnąc sok. Czosnek obrać, posikać. Śledzie i swieża cebulę ułożyć w naczyniu, przesypując przypawami zalać olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak