Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szkl
jajko 4 szt
wiórki kokosowe 20 dag
cukier puder 15 dag
mleko 100 ml
masło 20 dag
miód 2 łyżki
budyń kokosowy 2 łyżki
aromat migdałowy 1/4 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe

Masło z cukrem pudrem i miodem utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo po 1 jajku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem. Wsypać wiórka kokosowe, wlać mleko, aromat i dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 50 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.01.2014 17:09
Przepis wart wypróbowania.
ankaryba 14.06.2012 17:21
pyszne :-)
kriso 19.11.2011 14:10
rewelacja
Iwona51
Iwona51 17.11.2011 08:53
pycha
przejs 16.11.2011 23:03
uwielbiam kokosowe ciasta
Justyna Jussstiii 16.11.2011 10:32
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak