Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik torebka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
budyń śmietankowy 2 sztuki
mleko 3 szklanki
cukier 5 łyżek
powidła śliwkowe 1 słoik
sok z cytryny
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik torebka

Biszkopt:
7 jajek.1,5 szklanki cukru.1,5 szklanki mąki.4 łyżki octu,2 łyżki proszku do pieczenia.Białka ubić na pianę z cukrem ,dodać żółtka wymieszane z octem i proszkiem ,na koniec dodać przesianą mąkę.Wymieszać . Piec ok 45 minut

Krem budyniowy:
ugotować 2 budynie w 3 szklankach mleka i 4 łyżkach cukru.Wystudzić.Rozetrzeć kostkę margaryny na puch i dodawać po łyżce zimny budyń.



Biszkopt przekroić na 3 krążki, ,nasączyć sokiem z cytryny wymieszanym z wódką i cukrem pudrem.Przekładać kremem i powidłami.Wierzch tortu również posmarować kremem.
Przekroić na pół i złożyć na stojąco.
Wierzch udekorować masą cukrową.
Masa cukrowa:
4 łyżeczki żelatyny zalać 70 ml wody i odstawić na 5 minut.Po tym czasie podgrzać naczynie z żelatyną w kąpieli wodnej,dodać 50 g glukozy w proszku,4 łyżeczki planty i cukier puder 80dag.Wyrobić na plastyczną masę,kulę ,którą można zabarwić dowolnymi barwnikami spożywczymi ,rozwałkować na blacie i nałożyć na tort

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 18.11.2012 19:57
świetny tort
agata1722
agata1722 24.01.2012 17:26
NA POCZ?TKU MY?LALAM ?E TO BUCIK ALE I TAK FAJNY
agata1722
agata1722 24.01.2012 17:26
NA POCZ?TKU MY?LALAM ?E TO BUCIK ALE I TAK FAJNY
agata1722
agata1722 24.01.2012 17:26
NA POCZ?TKU MY?LALAM ?E TO BUCIK ALE I TAK FAJNY
kochanyptysiu 21.11.2011 21:03
rewelacja
Iwona56 16.11.2011 22:53
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak