Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1,5 kg
oliwa 1/4 l
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
chrzan 50 g
ocet winny czerwony 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka po węgiersku

Paprykę umyć,wytrzeć do sucha,przekroić na ćwiartki,usunąć nasiona.Na średnim ogniu podgrzać oliwę z oliwek,zeszklić na niej w 2 porcjach paprykę,przełożyć na sito i odstawić do osączenia,sok zachować.Sok,olej,ocet winny,sól,cukier i pokrojony w drobną kostkę chrzan podgrzać do wrzenia.Paprykę ułożyć warstwami w 7 słoikach po 1/4 l. Gorący wywar wlewać do słoików łyżką,dopóki nie przykryje warzyw i nie przestaną się wydobywać pęcherzyki powietrza.Słoiki natychmiast zamknąć,obrócić dnem do góry i odstawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 23.11.2011 08:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak