Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowy sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
serek homogenizowany 2 szt
cukier 1 szklanka
jaja 4 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
mleko 3/4 szklanki
Biszkopty 1 opakowanie
barwniki

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy sernik

Ucierać margarynę z cukrem i żółtkami na puszysta masę, powoli dodawać serki ,cały czas ucierając. Przygotować żelatynę: rozpuścić ja w części zimnego mleka. Pozostałą część mleka zagotować i zmieszać z rozpuszczoną żelatyną. Dodać wystudzoną żelatynę do masy serowej, wymieszać, na końcu dodajemy pianę z białek. W formie z kominkiem układamy biszkopty. OPCJONALNIE: Masę dzielimy na kilka części, a każdą z nich mieszamy z barwnikiem spożywczym. Masę serową warstwami (jeśli mamy różne kolory) lub w całości wylewamy na biszkopty. Wkładamy na 120 minut do lodówki. Możemy podać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 16.01.2012 12:41
Podoba mi się :)
Monika111 15.11.2011 16:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak