Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

węgierski gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 500 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
papryka 1 sztuka
mąka do opruszenia
koncentrat pomidorowy 2 łyzeczki
śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: węgierski gulasz

mieso myjemy, kroimy w kostkę. Opruszamy przyprawami i mąka. podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. podlewamy szklanka wody. Dusimy. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Dalej dusimy. Dodajemy koncentrat, i smietyanę . Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 16.11.2011 00:29
wygląda na smaczne i proste:) chętnie wypróbuję:)
SmacznaPyza 15.11.2011 19:28
na czym smażymy i dlaczego bez przypraw?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak