Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON Z TUŃCZYKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 G
tuńczyk kawałki w oleju 1 PUSZKA
kukurydza w puszce 1/2 PUSZKI
cebula 1 MAŁA
czosnek 2 ZĄBKI
Bazylia suszona Prymat 1 SZCZYPTA
Papryka ostra mielona Prymat 1 SZCZYPTA
ser żółty 15-20 dag
przyprawa uniwersalna 1 SZCZYPTA
Pieprz czarny mielony Prymat 1 SZCZYPTA

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON Z TUŃCZYKIEM

Gotujemy makaron al dente w dużej ilości wody. Kroimy cebulę, obieramy czosnek. Na głębokiej patelni podgrzewamy tuńczyka, dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem mieszamy. Ugotowany makaron przesypujemy na patelnię. Doprawiamy papryką ostrą ( wedle gustu), bazylią, przyprawą uniwersalną, pieprzem. Dodajemy kukurydzę po czym całość mieszamy. Na koniec posypujemy startym serem.(możemy wymieszać całość, aby ser się roztopił) SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak