Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryz z sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
pieczarki 300 gram
śmietana 200 ml
cebula 1 sztuka
kucharek uniwersalny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
masło2 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryz z sosem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry. Podsmażamy na maśle z pokroiona w kostke cebula. Dusimy do miekosci. Dodajemy smietanę , doprawiamy do smaku. podajemy ryz polany sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak