Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z farszem z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1
Wątróba (z kurczaka) ok 0,5 kg
cebula 2 duże
Przyprawa do kurczaka po staropolsku Prymat co smaku
Majeranek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
ine przyprawy wg uznania i smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z farszem z wątróbki

kurczaka umyć oczyścić , wątróbkę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na rozgrzanym oleju , dodać cebulkę pokrojoną w kostkę dusić razem pod przykryciem. na koniec przyprawić. nałożyć do kurczaka , zaszyć go aby nie wyleciało.
włożyć do worka do pieczenia i piec ok 1,5 godz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
to danie podaje z pieczonymi ziemniakami i z sałatką grecką.
smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak