Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blanc-manger z czekolady

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 20 dkg
mleko 1,5 l
migdały 30 dkg
cukier 30 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Blanc-manger z czekolady

Czekoladę utrzeć na tarce, wsypać do rondelka i mieszać Zalewamy słodkim mlekiem, dodajemy drobne migdały, cukier i rozpuszczoną żelatynę(galaretkę) i mieszamy. Przelewamy do form i do zamrażarki :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak