Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby morskie 50 dag
mąka pszenna 3 łyżki
olej 5 łyżek
mała porcja włoszczyzny (matchew, pietruszka, seler) 1 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 puszka
pieprz ziarnisty czarny Prymat 5 ziaren
ocet winny 2 łyżki
pieprz mielony czarny Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Ryby posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Włoszczyznę, cebulę obrać i opłukać. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę posiekać. Na pozo¬stałym oleju podsmażyć warzywa, dodać koncentrat, liść, ziele oraz pieprz. Wlać kilka łyżek wody i dusić 20 min, aż warzywa będą miękkie. Doprawić ostrą papryką, solą, octem i pieprzem. Ciepłymi warzywami przełożyć rybę w salaterce, wystudzić i wstawić do lodówki na 2 godz. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 31.08.2011 15:21
mniam
Magdalena80 16.03.2011 23:14
bardzo lubię
Adamorek 29.01.2011 20:21
mniam
szajba2 26.01.2011 16:13
nie przepadam za tą potrawą
rakow2
rakow2 12.10.2010 16:30
klasyczna potrawa polskiej kuchni
Barbara55 09.09.2010 15:32
rzadko bo rzadko ale czasami robię tą potrawę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak