Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp panierowany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
mąka 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
olej 1/2 szklanki
papryka mielona 1 łyżeczka
pieprz
sól
Gorczyca biała cała Prymat 1 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Karp panierowany

Karpia sprawić, umyć i podzielić na dzwonki, skropić sokiem z cytryny, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić do lodówki na 30 minut. Mąkę wymieszać z papryką mieloną i gorczycą. panierować z obu stron, kłaść na rozgrzany tłuszcz i powoli smażyć. Podawać z ziemniakami i sałatką z porów i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak