Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 75 dag
masło 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanka
sól
zielony gorszek 20 dag
pomidor 2
jajko 1
gałka muszkatołowa
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z jajkiem

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Dodać masło, śmietanę, doprawić do smaku, wymieszać. Włożyć do naczynia, na wierch położyć rozbite jajko, posypać groszkiem i pokrojonym pomidorem. Piec w 200 stopni aż będzie ser roztopiony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 15.11.2011 17:42
fajne l p. fajne
artur7 15.11.2011 17:42
fajne l p. fajne
treonina 15.11.2011 13:23
Ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak