Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
baranina 50 dag
cebula 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
olej 4-5 łyżek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
papryka 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw

Ryż opłukać wsypać do rondla, dodać umytą i pokrojoną w małe kawałki baraninę, cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać dodać do mięsa, doprawić wszystko solą, pieprzem i mielona papryką. Wszystko dokładnie wymieszać, podlać olejem a następnie zalać dwiema szklankami wrzątku, na końcu włożyć koncentrat pomidorowy. Gotować pod przykryciem powoli na małym ogniu (nie mieszać). Gdy ryż pochłonie cały płyn to wstawić rondel do gorącego piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak