Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w sosie chrzanowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet 60 dag
mleko 1/2 szklanki
margaryna 3 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
jaja 2 szt
chrzan - utarty 1 łyżka
sok z cytryny
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w sosie chrzanowym

Zrobić zasmażkę z łyżki mąki i margaryny, rozprowadzić mlekiem, doprawić do smaku solą, cukrem, zagotować, dodać chrzan, sok z cytryny i śmietanę. Półmisek żaroodporny wysmarować tłuszczem, rybę umyć, osączyć, nie rozmrażać na półmisku obłożyć resztą margaryny, włożyć do piekarnika i piec 30 minut. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroi w kostkę i posypać nimi miękką rybę. Wierzch polać przygotowanym sosem i zapiec jeszcze w piekarniku około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak