Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 70 dag
cebula 3 sztuki
mąka 4 łyżki
smalec 10 dag
kapusta kwaszona 25 dag
jabłka 2 szt
śliwki suszone 5 dag
wywar z gotowanego boczku 0,20 l
sól
cukier
pieprz
boczek 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z kapustą

Mięso umyć, osączyć, podzielić na porcje, rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, oprószyć mąka i zrumienić z pokrojoną cebulą na części smalcu. Zrazy przełożyć do rondla jeden obok drugiego. Ugotować oddzielnie kapustę z pokrojonymi jabłkami i boczek. Gdy kapusta będzie miękka zaciągnąć zasmażką z mąki i reszty smalcu, rozprowadzić zimnym wywarem, dodać cukier, zagotować. Na każdy kawałek mięsa położyć kapustę, następnie plaster ugotowanego boczku, śliwki i podlać wszystko wywarem z boczku. Dusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 16.11.2011 16:18
mnaim palce lizac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak