Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT Z KREMEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mąka ziemniaczana 10 dag
mąka pszenna 20 dag
jajko 8
cukier 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
skórka z cytryny
Krem:
masło 25 dag
żółtko jajek 2
cukier puder 20 dag
kwaśne jałbka 50 dag
cutryna

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT Z KREMEM

Upiec biszkopt. Piec 40 minut w 160-170 stopniach. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka i starte jabłka, skropić cytryną. Wszystko połączyć z masą maślaną. Przełożyć biszkopt kremem. Schłodzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 18.11.2011 18:33
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak