Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w śmietanie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
włoszczyzna 40 dag
cebula 1 szt
margaryna 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
piperz
sól
curry

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w śmietanie

Karpia sprawić, umyć, pokroić na pół dzwonka, usunąć kręgosłup. Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce z małymi otworami. Karpia obłożyć warzywami i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Rybę wyjąć z warzyw , posypać przyprawami, obsypać mąką i przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać stopioną margaryną, wstawić do gorącego piekarnika. Piec przez 40 minut polewając, co jakiś czas tłuszczem. Pod koniec pieczenia polać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak