Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruchalce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
miód 10 dag
masło 10 dag
mak 10 dag
cukier 10 dag
sól 1 szczypta
żółtko jajek 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruchalce

Mak dokładnie wypłukać i sparzyć gorącą wodą, wysuszyć. Na stolnicy mąkę posiekać z masłem, dodać roztopiony, ostudzony miód cukier, mak, żółtka, posolić, zagnieść gładkie, lśniące ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać ciasteczka (różne kształty).Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem, ciastka po nakłuwać widelcem i wstawić do gorącego piekarnika. Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 13.12.2011 09:17
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak