Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makagigi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1 szklank
mak 1 szklank
cukier 12 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makagigi

Na małym ogniu gotować miód z cukrem, aż się lekko zrumieni. Wsypać dobrze wypłukany, sparzony wrzątkiem i dokładnie osuszony mak. Smażyć razem ciągle mieszając około 10 minut. Masę makową wyłożyć na wilgotną stolnicę, rozwałkować i pokroić na małe kwadraciki. Zostawić do wyschnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.12.2011 17:57
Robiłam raz w zyciu, ale z tym wysychaniem coś było nie tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak