Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona pekinka z zielonym akcentem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dag
pomidor 2 szt
papryka czerwona 1 szt
rzodkiewka 6-7 szt
ogórek 1 szt
oliwa 6-7 łyżek
ocet winny
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona pekinka z zielonym akcentem

Warzywa dokładnie płuczemy/ Kapustę drobniutko szatkujemy. Pomidory kroimy na pół, następnie na 3 części i na cienkie talarki, paprykę w cienkie paseczki o długości około 2 cm. Rzodkiewkę i ogórka kroimy w półtalarki. Wszystkie warzywa łączymy, dodajemy oliwę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.01.2012 20:16
Samo zdrowie, tylko robi?.
smakoszek 20.11.2011 11:17
też taką bardzo lubię
Wacław 17.11.2011 20:29
pyszna sałatka,mój gust,moje ulubione smaki :-)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak