Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche łamańce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 12 dag
masło 6 dag
cukier puder 3 dag
kwaśna śmietana 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche łamańce

Na stolnicę wysypać mąkę, usiekać z masłem, dodać żółtka, cukier i sól. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odstawić w chłodne miejsce najlepiej do lodówki na godzinę. Wyjąć ciasto, rozwałkować na stolnicy i pokroić na długie i wąskie paski. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce układać jeden obok drugiego i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor. Podawać do maku lub kutii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 25.09.2012 22:54
nie jadłam ich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak