Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybowa z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki grzybowe 2 szt
śmietana 12% 1/2 szklanka
makaro rurki 40 dag
włoszczyzna 1 (z kapustą)
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: grzybowa z makaronem

Grzyby gotować w niewielkiej ilości wody aż będą miękkie. Włoszczyznę obrać i gotować z kostkami w 1,5-2 litrach wody, gdy będzie miękka wyjmujemy(można użyć do sałatki). Do wywaru, wlewamy wodę z grzybów i wrzucamy drobno pokrojone grzyby. Gotujemy jeszcze 10 minut i dodajemy zmieszaną z kilkoma łyżkami zupy śmietanę. Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.01.2013 10:36
użyłabym mniejszego makaronu
romanrafal
romanrafal 20.01.2013 10:24
smaczna zupka
Wacław 09.10.2012 10:37
pycha zupa !
ewaa 30.08.2012 17:25
z makaronem jest pyszna!
misia53 31.05.2012 12:47
Kiedyż tylko z ziemniakami robiłam ale ostatnio najlepiej smakuje mi z makaronem
Aneta41 29.05.2012 20:37
pycha!!!
RenataZ-et 26.04.2012 22:01
świetna
Maniek2 24.02.2012 08:05
mniam
halina17 25.01.2012 20:19
uwielbiam zupy grzybowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak