Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z cebulką w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 80 dag
cebula 2-3 średnia
olej 100 ml
ocet 3-4 łyżki
pieprz
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z cebulką w oleju

Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy 3-4 godziny, po tym czasie odsączamy i kroimy na 3-4 cm kawałki. Zalewamy olejem, dokładnie moeszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 12 godzin (najlepiej na cały dzień). Cebule obieamy, kroimy w kostkę, lekko solimy. Dodajemy ocet, doprawiamy pieprzem i cukrem. Przyprawioną cebulę łączymy ze śledziami i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.01.2012 20:14
Robi? je w okresie jesienno-zimowym.
eduszo
eduszo 17.11.2011 17:46
Dobre są takie śledzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak