Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki drążone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 1 łyżka
pietruszka 2-3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki drążone

Ziemniaki obrać, opłukać i specjalną łyżką wydrążyć kulki, wrzucać na wrzątek osolony, gotować, odcedzić na sitku. Masło stopić w rondlu, przełożyć ziemniaki i posypać bardzo drobno posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać powoli i delikatnie i pod przykryciem dusić (potrząsając od czasu do czasu rondlem). Podawać do pieczonych i smażonych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak