Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy dorsz

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 400 g
jaja 1
ziemniaki 400 g
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki
filet z dorsza 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy dorsz

Filety z dorsza umyć, osuszyć, pokroić na kawałki i oprószyć solą i pieprzem. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry, cebulę posiekać w piórka. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem i ułóż w nim kawałki ryby. Na rybę rozłóż ziemniaki, cebulę i oprósz przyprawami. Zalej pomidorami w kawałkach z puszki. Piecz ok. 1 godz w temp. 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 02.06.2014 22:32
smaczna ryba
Krzysztof15 19.12.2012 16:38
super
Luki 01.03.2012 06:54
super lubie ryby
Luki 19.01.2012 20:18
fajne
Monika193
Monika193 27.11.2011 16:55
pyszny
kriso 15.11.2011 13:29
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak